۱۹ مهر ۱۳۸۸، ۱۶:۲۱

مظاهری در گفتگو با مهر:

روسیه همواره به دنبال امتیاز گیری از ایران و غرب بوده است

روسیه همواره به دنبال امتیاز گیری از ایران و غرب بوده است

یک استاد دانشگاه گفت: روسیه همواره با بازی دو سویه با غرب و ایران بدنبال تامین منافع و امتیازگیری بوده است.

محمد مهدی مظاهری در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با تحولات هسته ای جدید ایران بعد از برگزاری اجلاس ژنو و سیاست های رئیس جمهور امریکا در قبال ایران بیان داشت:  اوباما از بکارگیری ادبیات دوپهلو و بازگشت مجدد به سیاست تشویق و تنبیه علیه ایران یک هدف اساسی را دنبال می کند و آن تحمیل اراده بر حریف و انجام رفتار مطلوب مورد نظر و پذیرش خواسته ها از سوی کشورمان است.

وی خاطرنشان کرد: برغم شفاف سازیهای اخیر و اطمینان بخشی بیشتر به جامعه بین المللی مبنی بر امکان بازدید کارشناسان آژانس بین المللی اتمی (IAEA) از مراکز هسته ای ایران، شاهد سخت گیری های بیشتر از سوی آمریکا و تنگ تر شدن حلقه محاصره اقتصادی هستیم بطوری که کاخ سفید اخیرا منازعه سخت اقتصادی علیه ایران را از طریق اعمال نفوذ بر مجامع جهانی و تطمیع برخی از قدرتهای بزرگ نظیر روسیه و چنین دنبال می کند، باید خاطرنشان کرد تاکید اوباما بر دیپلماسی به عنوان قدرت نرم در حالی صورت می گیرد که وی هیچگاه گزینه جنگ را نیز به عنوان قدرت سخت کاملا رد نکرده است.

وی در خصوص سیاست های برخی از قدرتها نظیر روسیه و چین در قبال ایران و هم آوایی های این دو کشور با غرب و دفاع از گسترش تحریم علیه ایران اظهار داشت: در عرصه بین الملل، کشورها به عنوان بازیگران اصلی بر اساس منافع ملی خویش عمل می کنند و اصولا هیچ کشوری دوست دائمی یا داشتن ابدی ندارد، بنابراین در نظام بین الملل بازی قدرت حاکم است و کشورها از تعامل با یکدیگر بدنبال افزایش قدرت خویش هستند.

قائم مقام جامعه اسلامی دانشگاهیان  اضافه کرد: کشورهایی نظیر روسیه و چین به عنوان بازیگران تاثیر گذار در عرصه بین الملل از این مقوله جدا نیستند و خروج تدریجی از بحران اقتصادی جهان و وابستگی دو سویه میان غرب و کشورهایی نظیر روسیه وچین و حجم عظیم مبادلات تجاری مانع از گرایش بیشتر این دو کشور به سوی ایران است.

این استاد دانشگاه  گفت: روسیه همواره با بازی دو سویه با غرب و ایران بدنبال تامین منافع و امتیازگیری بوده است. البته تاکید اوباما مبنی بر همگرایی بیشتر با روسیه و حتی چین در عرصه بین الملل و عدول از برخی خواسته قبلی، مبنی بر انصراف از ایجاد سپر موشکی در شرق اروپا نیز در تغییر موضع روسها بی تاثیر نبوده است.

مظاهری در پاسخ به این سوال که با توجه به مواضع اخیر گروه 1+5 در نشست ژنو و روند تحولات اخیر، ایران باید چه سیاست هایی را پیش گیرد؟ تصریح کرد: بی تردید، موقعیت ایران در منطقه با توجه به دستیابی کامل به چرخه سوخت هسته ای، و نیز تقویت قدرت نرم ایران در تاثیرگذاری بر روند تحولات منطقه ممتاز است ولی گشایش دیپلماسی میان تهران - واشنگتن نباید به مفهوم حل و فصل قطعی اختلافات دیرینه تاریخی فیمابین قلمداد شود،  چرا که غرب همچنان از طریق مختلف و بکارگیری هنر دیپلماسی با خلق فرصت های جدید بدنبال کسب امتیازات حداکثری هستند.

وی در پایان تاکید کرد:  دستگاه دیپلماسی ایران باید با تدبیر لازم با اتخاذ مواضع اصولی و لحاظ منافع درازمدت در اتخاذ هر گونه مواضع شتاب زده خودداری ورزد.

کد خبر 962894

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha